Am avut primul contact cu aparatul de fotografiat din fragedă pruncie – prima victimă – aparatul de fotografiat al tatălui.iulian feraru

După o alta achiziţie făcută de tata au început şi primele “poze” facute de mine..

Fotografii am început să  fac abia colegilor din liceu, moment în care a început studiul si căutarea de materiale privind “arta fotografică”, dar la nivel de HOBBY – la acea vreme.

Ca orice învăţăcel şi începător în acest hobby, am întâlnit o persoană care mi-a modelat cunoştinţele dobândite şi imaginea fotografiei, care şi acum mă îndrumă şi-mi dă sfaturi să nu las jos ştacheta şi să fac tot posibilul să ridic fotografia la nivel de ARTĂ.

Începând să merg la primele evenimente, am ajuns la concluzia că – ceea ce fac – trebuie făcut bine şi cu simţ de răspundere. În fiecare eveniment văd o nouă provocare şi din acest motiv fiecare eveniment la care particip este diferit pentru mine.

Primele evenimente, pe pacursul a doi ani, au fost imortalizate pe film, material didactic cu care nu prea aveai voie să dai greş – rezultatul muncii mele fiind unul pozitiv.

Aşa că după îndelungi consfătuiri cu fotografi care aveau ştate mai vechi în breaslă şi cu o durere în suflet am trecut la tehnica digitală, care la început nu prea a fost pe placul ochiului meu, dar după aprofundarea tehnicii si a up-grad-ărilor aparaturii, încep să fiu mulţumit de rezultate, cu toate că în orice moment mi-aş întoarce faţa către un “aparat foto pe film”

Mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au contactat la evenimentele importante din viaţa lor, pentru că datorită lor am ajuns astăzi să-mi măresc echipa cu câţiva colaboratori, care la rândul lor, sub indrumarea mea de această dată, transforma fotografia din hobby – în arta (dacă putem spune aşa).

 

Tehnica cu care lucrez acum este una profi – zic eu!

– aparat de fotografiat Nikon D800

– aparat de fotografiat Nikon D700

– aparat de fotografiat Canon 5D Mark II

– blitz-uri SB 900

– diverse echipamente auxiliare

Colaboratorii mei lucrează cu:

– aparat de fotografiat Canon 5D Mark II

– aparat de fotografiat Canon 7D

– aparat de fotografiat Nikon D700

Ca şi vânătorul când pleacă la vânătoare, nici fotograful nu pleacă de unul singur la evenimente, aşa că, am lângă mine o armată de cameramani, DJ şi nu în ultimul rand lăutari de valoare.